Μινωική Αμερική και Έλληνες - 3.500 χρόνια πριν τον Χριστόφορο Κολόμβο
Τα τελευταία χρόνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερο αποδεικτικά στοιχεία, που αναμφισβήτητα μας προτρέπουν στο να αναθεωρήσουμε τη γραμμική εξέλιξη της ιστορίας του ανθρώπου και μάλιστα εξαλείφοντας τη νοητή διαχωριστική γραμμή ιστορικής πραγματικότητας και μυθολογίας.
 
Μια τέτοια περίπτωση που εμπεριέχει και επιπλέον χαρακτηριστικά είναι η εργασία του Ιταλού φυσικού, ιστορικού και φιλόλογου Lucio Russo του πανεπιστημίου UERGATA της Ρώμης. Ο συγκεκριμένος καθηγητής ισχυρίζεται πως βάση σοβαρών ενδείξεων – αποδείξεων η Αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από Έλληνες θαλασσοπόρους, πιθανότατα Μίνωες, το 2470 π.Χ
Κατά την άποψή του οι αρχαίοι μας πρόγονοι γνώριζαν ότι η γη είναι στρογγυλή και πως γυρίζει.
Βασιζόμενος σε διασωθέντα προ – Κολομβιανά κείμενα που επιβίωσαν από την Ισπανική εισβολή και κατάκτηση του Νέου Κόσμου, υποστηρίζει πως οι πρόγονοι των Μάγια, όπως αναφέρεται σε αυτά , ήταν μαύροι και λευκοί , μιλούσαν διάφορες γλώσσες και είχαν έρθει από την ανατολή. Επίσης σε απεικονίσεις τους σε αμφορείς και τοιχογραφίες , φαίνονται άνδρες με μούσι πράγμα απίθανο για τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής εκείνης της περιόδου. Υπάρχουν επίσης αναφορές σε Ρωμαϊκά έργα για συμπόσια στα οποία υπήρχαν ανανάδες, φρούτο που όλοι γνωρίζουμε ότι ήρθε στην Ευρωπαϊκή ήπειρο μόλις μετά το 1492 , με την “ανακάλυψη“ δηλαδή της Αμερικής από το Χριστόφορο Κολόμβο .

Σύμφωνα με τον Russo η ιστορία του ανθρώπινου γένους ενδεχομένως να μην είχε την πορεία εξέλιξης που διδαχτήκαμε στα σχολεία. Εφόσον κατά τη δική του γνώμη όπως και άλλων ερευνητών, στοιχεία όπως οι επιστημονικές ανακαλύψεις, η γλώσσα, η γραφή και όχι μόνο, φαίνεται ότι δεν είχαν την ίδια διακριτή εξελικτική πορεία σε όλους τους λαούς, ενώ σε μερικούς διαφαίνεται να δόθηκε έτοιμη γνώση ή και να χάθηκε ξαφνικά……
Ο Russo υποστηρίζει πως οι γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων για τον πλανήτη μας ήταν ιδιαίτερα ακριβείς και πως το μέγεθος των πλοίων της Ελληνιστικής περιόδου ξεπεράστηκε μόνο πολύ μεταγενέστερα επί εποχής Ναπολέοντα!
 
Οι αρχαιολόγοι των ΗΠΑ έχουν συνολικά ανακαλύψει πάνω από 5.000 ορυχεία χαλκού στην ακτογραμμή μεταξύ Μίσιγκαν και Καναδά , από τα οποία υπολογίζεται πως έχουν εξαχθεί πάνω από 500.000 τόνοι μεταλλεύματος κατά την περίοδο 2.470 π.Χ. και 1.050 π.Χ., προς άγνωστη κατεύθυνση. Να σημειωθεί ότι οι ντόπιοι Ινδιάνοι της περιόδου εκείνης ζούσαν ακόμα στη λίθινη εποχή !!!
 
Εκείνη την εποχή ο χαλκός είχε πολύ μεγαλύτερη αξία από το χρυσό , ειδικά για τους Φαραώ της Αιγύπτου , ενώ απορίας άξιο είναι το γεγονός πως οι εξορύξεις αυτές σε Ισπανία, Αγγλία και Αμερική, σταμάτησαν ξαφνικά περίπου την ίδια περίοδο με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας και την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού και του αντίστοιχου στόλου…

Στη θαλάσσια περιοχή του Ατλαντικού υπάρχουν ρεύματα τα οποία αν κάποιος γνώριζε επακριβώς, όπως ο Πλούταρχος αναφέρει, μπορούσε με ένα πλοίο σαν την Αργώ να διανύσει μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα απόσταση μέσα σε πέντε ημέρες…. Αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν και σε Ομηρικά κείμενα .
 
Πλήθος άλλων ευρημάτων που βρέθηκαν στην Αμερική, όπως επιγραφές στη Μινωική διάλεκτο της περιόδου 1800 – 1000 π.Χ. πάνω σε γρανίτη, οι περίφημες πέτρες του Μίσιγκαν με χαραγμένα πάνω τους Μινωικά πλοία, αλλά και κείμενα του Πλούταρχου που για πρώτη φορά παγκοσμίως περιγράφει τη Νέα Γη με λεπτομέρειες , καταμαρτυρούν την πραγματική μας ιστορία .
 
Από τη γενετική μελέτη που έγινε το 2003 σε γηγενή πληθυσμό εντοπίστηκε το σπάνιο μιτοχονδριακό DNA haplogroup X2, το οποίο και το συναντάμε στους Κρήτες σε πολύ υψηλό ποσοστό (της τάξης του 7,2 %) , το ίδιο μιτοχόνδριο βρέθηκε να υπάρχει εξίσου υψηλό (της τάξης του 5 % ) σε 20.000 μέλη Ινδιάνικων φυλών της Βορειοανατολικής Αμερικής !

Όλα αυτά και άλλα πολλά επιδέχονται περεταίρω μελέτης και αξιολόγησης. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε τους εγωισμούς και το μικρόκοσμό μας και να παραδεχόμαστε ότι τελικά γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα από το μεγαλείο του κόσμου που μας περιβάλει…

Αλέξανδρος Δαΐδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις