Πως μάγευαν οι Σμυρνιές τους άντρες;

Πως μάγευαν οι Σμυρνιές τους άντρες;Πως μάγευαν οι Σμυρνιές τους άντρες;

Κρέμες για το πρόσωπο, τα μαλλιά, πομάδες για πιο σφριγηλά κορμιά, καϊμάκια, ζελέτια, λοσιόνες … όλα τα ήξεραν οι Σμυρνιές. Η περιποίηση της επιδερμίδας τους και η ομορφιά ήταν το Α και το Ω. Έδιναν μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες, γι’ αυτό άλλωστε και στην Σμύρνη λειτουργούσαν πολλά αρωματοποιία και μαγαζιά με βότανα. Και όλα αυτά γιατί άλλο…; από το να σαγινεύσουν – μαγέψουν το αντίθετο φύλλο και να ρίξουν στην αγκαλιά τους το αντικείμενο του πόθου τους.
Ετοίμαζαν μόνες του τα καλλυντικά τους και πραγματικά είχαν μεγάλη αποτελεσματικότητα. Θυμάμαι την γιαγιά μου γνήσια Σμυρνιά, να φτιάχνει τις δικές τις φυσικές κρέμες και αλοιφές και πρέπει να σας ομολογήσω ότι και στα 88 της είχε επιδερμίδα και πόδια που θα ζήλευαν γυναίκες με τα μισά της χρόνια. Ο κανόνας είναι ένας και πολύ σημαντικός.
 
«Ποτέ μην βάζεις στο πρόσωπο σου κάτι που δεν μπορείς να φας».
 
Σας προτείνουμε λοιπόν μερικές συνταγές από αυτές που χρησιμοποιούσαν οι Σμυρνιές, που εκτός από πολύ αποτελεσματικές είναι και πολύ οικονομικές.


Για απαλό και νεανικό δέρμα
Πολτοποιήστε ένα πορτοκάλι και απλώστε το ως μάσκα στο πρόσωπο σας. Αφήστε το για 10-15 λεπτά και μετά ξεβγάλετε το με άφθονο χλιαρό νερό. Είναι μεν μια πολύ απλή και γρήγορη μάσκα, που όμως θα καθυστερήσεις την εμφάνιση ρυτίδων και θα αφήσει το δέρμα σας απαλό.

Για νεανική όψη
Αυγολέμονο; Σχεδόν… Χρησιμοποιήστε το ασπράδι από ένα αυγό και ένα στημένο λεμόνι. Βάλτε λίγο κόρν Φλάουερ και λίγη σόδα για να σταθεροποιηθεί το μίγμα. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο σας για 10 λεπτά και μετά ξεβγάλετε το με άφθονο χλιαρό νερό. Δεν θα πιστεύετε την νεανική λάμψη της επιδερμίδας σας.

Καταπολεμήστε το στρες
Αναμείξτε δυο μέρη στραγγιστού γιαουρτιού και ένα μέρος μελιού σε ένα μικρό μπολ. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο σας για 10-15 λεπτά και μετά ξεβγάλετε το με άφθονο χλιαρό νερό. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού θα ξεκουράσουν την επιδερμίδα σας και θα την κάνουν ακόμα πιο λαμπερή. Όσο περισσέψει μπορείτε να τα φάτε άφοβα.

Scrub προσώπου
Διώξτε τα νεκρά κύτταρα με αυτό το πολύ εύκολο Scrub. Αναμείξτε γάλα με καστανή ζάχαρη και λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας. Τρίψτε απαλά το πρόσωπο σας και ξεβγάλετε το με άφθονο χλιαρό νερό.
 
Να θυμάστε ότι η ομορφιά βγαίνει από μέσα μας. Γι’ αυτό εκτός από κρέμες και μάσκες χρειαζόμαστε ηρεμία και εσωτερική ισορροπία

Εβελίνα Χαραλαμπίδου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις