Η ελληνική ταινία Chevalier πείρε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κιν/φου του Λονδίνου!

Σε σενάριο Ευθύμη Φιλίππου («Κυνόδοντας», «Άλπεις», «L», «The Lobster») και σκηνοθεσία Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη («Attenberg», «The Capsule»), που μετά τις διακρίσεις του στο Φεστιβάλ του Σαράγιεβο κατέκτησε και το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Pawel Pawlikowski (βραβευμένος με Όσκαρ για την «Ida») όταν απένειμε το βραβείο στην Τσαγγάρη, είπε πως «το Chevalier είναι μια σπουδή πάνω στον ανδρικό ανταγωνισμό μέσα από τη ματιά μιας θαρραλέας και αυθεντικής δημιουργού. Με αξιοθαύμαστη αυστηρότητα και οξύ πνεύμα, η Τσαγγάρη κατάφερε να φτιάξει μια ταινία που είναι τόσο μια αστεία κωμωδία, όσο και μια ενοχλητική τοποθέτηση για την κατάσταση στην οποία ζει η Δυτική ανθρωπότητα».

Η υπόθεση :
Mια παρέα αντρών (Γιώργος Κέντρος, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Πάνος Κορώνης) κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής εκδρομής για ψάρεμα, εγκλωβίζεται μέσα σε ένα γιοτ κάπου στον Σαρωνικό, έπειτα από μια μηχανική βλάβη. Για να σκοτώσουν την ώρα τους θα καταπιαστούν με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier, που είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό, και όπου κανείς δεν επιτρέπεται να κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Δείτε το trailer
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις