Στη Σαντορίνη ένα από τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

Το βιβλιοπωλείο Atlantis Books στη Σαντορίνη -ένα από τα ομορφότερα του κόσμου, σύμφωνα με διεθνή μέσα- συμπληρώνει αυτές τις ημέρες 11 χρόνια ζωής.

Το 2004 δύο Αμερικανοί, ο Craig και ο Oliver, άνοιξαν στην Οία της Σαντορίνης ένα βιβλιοπωλείο που ήθελαν να μοιάζει με το διάσημο Shakespeare & Company του Παρισιού. Βρήκαν το μέρος, έστησαν τα ράφια & έφεραν τα βιβλία. Μετά από λίγο καιρό το βιβλιοπωλείο «Ατλαντίδα» ήταν διάσημο στα πέρατα του κόσμου.
Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έχουν γράψει και έχουν επισκεφθεί το μαγικό αυτό βιβλιοπωλείο, ενώ ο «Guardian» το έβαλε στη λίστα των 10 καλύτερων βιβλιοπωλείων του πλανήτη!
Η απίστευτη θέα της ταράτσας, η φιλοσοφία όσων εμπλέκονται με το βιβλιοπωλείο, τα πρότζεκτ και οι θεματικές εκδηλώσεις είναι τα δυνατά του χαρτιά.
Ο Craig παραδέχεται ότι η ζωή ενός τουρίστα της Σαντορίνης από αυτήν του ντόπιου είναι πολύ διαφορετική: «Η Σαντορίνη είναι ένα πανέμορφο μέρος, αλλά ως τουρίστας δεν ζεις την πραγματική Ελλάδα. Είναι διαφορετική εμπειρία να περάσεις εδώ το χειμώνα, να απολαύσεις την απλότητα των χωριών, να δεις τα παιδιά του νησιού να μεγαλώνουν...».



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις