Βρέθηκε η Ιερά Τράπεζα του Μυστικού Δείπνου…?

Βρέθηκε η Ιερά Τράπεζα του Μυστικού Δείπνου…? <span class=postdate>07/12/2015</span>

Σύμφωνα με πληροφορίες της Τουρκικής εφημερίδας Aksam , ύστερα από περίπου 800 χρόνια , ανακαλύφθηκε η Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στο Βόσπορο ! Για την ακριβή τοποθεσία υπήρξαν κατά το παρελθόν διάφορες εικασίες από Ιστορικούς μελετητές και Βυζαντινολόγους , όπως ο Michael Angold , και ο Paul Magdalino , που οδήγησαν τελικά τις Τουρκικές ανασκαφικές προσπάθειες , στην ανεύρεση της Μονής που είχε οικοδομηθεί από τον αυτοκράτορα Μανουήλ Κομνηνό .

Οι ανασκαφές συνεχίζονται , ωστόσο λέγεται ότι στον ευρύτερο χώρο της Μονής , είναι κρυμμένα πολλά αντικείμενα και ιερά κειμήλια , μεταξύ των οποίων και η Ιερά Τράπεζα που τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού με τους δώδεκα Αποστόλους.Σε βάθος τεσσάρων μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους , στο τέλος ενός τούνελ μήκους 300 μέτρων , βρίσκεται η Μονή στην οποία είχε εξοριστεί ο Πατριάρχης Φώτιος , γνωστός για τη στάση του απέναντι στον Παπισμό !
Ιστορικές εξελίξεις , που στη γείτονα χώρα τείνουν να λάβουν εσχατολογικές ερμηνείες για την πορεία και συνέχεια του Τουρκικού κράτους , βάση των παραδόσεων και των προφητειών που συνοδεύουν την ανακάλυψη αυτή και όχι μόνο…!

Αλέξανδρος Δαΐδης

Σχόλια

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Πού βρίσκονται καταφύγια στην Αθήνα σε περίπτωση πολέμου..?

Τα άγνωστα καταφύγια της Αττικής...!!

Το φιλί μέσα από 21 μεγάλα έργα τέχνης..!

Τέθηκαν σε "κατάσταση μάχης" οι Ρώσικοι διηπειρωτικοί RS-26 !!!

Οι ωραιότεροι πεζόδρομοι του κέντρου..!!