Έχασε την όρασή του ο κορυφαίος ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς


mutaras

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες ο κορυφαίος έλληνας ζωγράφος, Δημήτρης Μυταράς έχασε την όρασή του κατά 90%.
Η διάγνωση που έγινε πριν λίγες μέρες, έδειξε σχεδόν ολική απώλεια όρασης για τον 82χρονο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ζωγραφίσει ξανά.
Ο έλληνας ζωγράφος, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να επισκέπτεται συχνά το νοσοκομείο.
Να σημειωθεί, πως ο Δημήτρης Μυταράς  είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους με διεθνή καταξίωση και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Συνεργαζόμενος με την ιστοσελίδα aixmi.gr γράφει μεταξύ άλλων...
cebccf85cf84ceb1cf81ceaccf82-ceb4ceb7cebcceaecf84cf81ceb7cf82-girl-with-angels.jpg

Συμβουλές στους νέους πολιτικούς

-Ένας πολιτικός πρέπει να είναι επιδέξιος και ικανός ομιλητής . Αν δεν έχει αυτό το χάρισμα καλύτερα να μη ξεκινήσει την πολιτική του
σταδιοδρομία .
-Ένας πολιτικός δεν έχει σημασία τι λέει , το σημαντικό είναι να πείθει το κοινό του.
-Ένας πολιτικός πρέπει να γνωρίζει ότι στις διάφορες συγκεντρώσεις με μεγάλο ακροατήριο,  όσο πιο μεγάλο είναι το πλήθος που παρακολουθεί, αντιστρόφως ανάλογο είναι το συνολικό τους ΙQ!
-Ένας καλός πολιτικός πρέπει να γνωρίζει τα ευαίσθητα σημεία τα οποία  επηρεάζουν τον λαό του. Ένα από αυτό είναι και η μουσική . Σε κάποιες εκλογές σαν  υπόκρουση στις συγκεντρώσεις χρησιμοποιήθηκαν τα εμβατήρια του Karl Orff: carmina burana. Ο θρίαμβος ήταν εξασφαλισμένος, μερικοί θα το θυμούνται μέχρι και σήμερα.
-Ένας πολιτικός πρέπει να διαλέγει συνθήματα με το ένστικτό του . Σας θυμίζω δύο συνθήματα που είχαν μεγάλη απήχηση: ΑΛΛΑΓΗ , όταν ο κόσμος είχε απογοητευτεί από τη προηγούμενη κατάσταση …και το πασίγνωστο πρόσφατα σύνθημα: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Πρέπει να τονίσουμε, επίσης, ότι μεγάλη επιτυχία έχει για έναν πολιτικό η τακτική  του καρότου και του λάχανου, τα οποία δένουμε μπροστά από ένα γαϊδούρι, ώστε το ζώο να τρέχει , μια να πιάσει το καρότο και μια το λάχανο , χωρίς ποτέ να τα καταφέρνει .
-Ένας νέος πολιτικός πρέπει να γνωρίζει τις επιθυμίες του λαού του και να   υπόσχεται να τις πραγματοποιήσει ακόμα και αν είναι παράλογες.
-Ένας καλός πολιτικός πρέπει να ξέρει ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη
-Ένας καλός πολιτικός αντιλαμβάνεται ότι ένα ωραίο παραμύθι είναι πιο αποτελεσματικό από τη πραγματικότητα .
Καλή επιτυχία, λοιπόν, σε όσους τολμήσουν…

Θα γίνουμε τα σκουπίδια της Ευρώπης – Βουλευτές, σώστε την Παιδεία μας

Είναι γεγονός γνωστό σε όλους  ότι τα Πανεπιστήμιά μας είναι υποβαθμισμένα διεθνώς, χωρίς ελπίδα ανάκαμψης. Τα προβλήματα από ό,τι έχω διαπιστώσει είναι κυρίως δύο:
To ένα είναι τα συμφέροντα των καθηγητών οι οποίοι εξελίσσονται με δικά τους κριτήρια, ψηφίζοντας ο ένας τον άλλο χωρίς αξιολογήσεις και το δεύτερο, τα συμφέροντα των κομμάτων, τα οποία ψαρεύουν ψηφοφόρους μέσα από φοιτητές και μαθητές .
Δεν είναι δυνατόν οι φοιτητές να  μπορούν να συμμετέχουν στη διοίκηση και στην εκλογή καθηγητών και πρυτάνεων. Η συμμετοχή τους πρέπει να είναι συμβουλευτική.
Επειδή έζησα 40 χρόνια σαν δάσκαλος  στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στους χώρους του Πολυτεχνείου, πιστεύω ότι το πρόβλημα πρέπει να τεθεί υπόψιν της Βουλής και, μετά από  μελέτη, να ψηφιστεί νόμος, ο οποίος θα καθορίζει με ακρίβεια τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Ας μελετηθούν οι ήδη υπάρχοντες τρόποι λειτουργίας των μεγάλων Ιδρυμάτων της Ευρώπης και της Αμερικής και να εφαρμοστεί ένας
νόμος αυστηρός, ο οποίος να καθορίζει τις υποχρεώσεις φοιτητών και δασκάλων.
Είναι αδιανόητο οι καθηγητές να εξελίσσονται χωρίς σύστημα αξιολόγησης.
Είναι αδιανόητο παγκοσμίως, με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, να διακόπτονται τα μαθήματα επ’ αόριστον και να δημιουργούνται τεράστια κενά στη διδασκαλία.
Είναι αδιανόητο να γίνεται κατάληψη με πλήθος κλοπές και βιαιοπραγίες εναντίον του εκπαιδευτικού προσωπικού και κάθε είδους ποινικά αδικήματα, όπως ξυλοδαρμοί καθηγητών και έλεγχος των φοιτητικών συλλόγων με κομματικές εντολές.
Αν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο σε λίγο θα έχουμε καταντήσει τα σκουπίδια της Ευρώπης!
Η νομοθετική εξουσία , που είναι η Βουλή, να αναθέσει σε μια πανεπιστημιακή επιτροπή, έξω από κομματικά κριτήρια και υποχωρήσεις, να συντάξει ένα νόμο που να εγγυάται τη σωστή λειτουργία και τη σωστή εξέλιξη των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Πιστεύουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει υποχρέωση να σώσει, σε αυτή τη δύσκολη φάση την Παιδεία, που είναι το μέλλον των νέων ανθρώπων διότι κάποια στιγμή θα υποχρεωθούμε να σκουπίσουμε τις αυλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού δεν θα βρίσκουμε πουθενά δουλειά, όπως γίνεται τώρα με τους εξαθλιωμένους μετανάστες.
Έλληνες Βουλευτές
ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ.
Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ , ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΑ  ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ΚΑΙ ΤΟ
ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις