Ρόδι, ένα “χειμωνιάτικο στολίδι” στο πρόσωπό σου !





Έχετε ποτέ σκεφτεί γιατί τρώτε αυτές τις ζουμερές χάντρες του ροδιού; Ναι, είναι πολύ νόστιμες. Αλλά γνωρίζατε ότι εκτός από τα πολλά οφέλη για την υγεία, αυτό το χειμωνιάτικο φρούτο κάνει θαύματα στο δέρμα σας;
Μια σύντομη ανάλυση των ιδιοτήτων του
Το ρόδι παρέχει εκπληκτικά οφέλη στο δέρμα εκτός από τα διάφορα οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιείται ως ένα αποτελεσματικό απολεπιστικό για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά του όχι μόνο καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, αλλά επίσης έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Αποχαιρετήστε λοιπόν τις αντιαισθητικές ρυτίδες, τις κηλίδες ηλικίας και τις λεπτές γραμμές. Οι βασικές βιταμίνες Κ, Β και C μαζί με τα διάφορα βασικά μέταλλα αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος και σας προσφέρουν μία λαμπερή επιδερμίδα.
1. Μάσκα προσώπου με ρόδι και λεμόνι
Αυτό το πακέτο προσώπου είναι φορτωμένο με βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Για να προετοιμάσετε τη μάσκα, προσθέστε μερικές σταγόνες φρέσκο ​​χυμό λεμονιού στην πάστα ροδιού (την οποία έχετε προετοιμάσει στο μπλέντερ). Ανακατέψτε καλά και απλώστε την στο πρόσωπο και τον λαιμό σας με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήστε την να δράσει για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Το δέρμα αναζωογονείται και επίσης καταπολεμούνται τα εγκαύματα από τον ήλιο και το μαύρισμα.
2. Μάσκα προσώπου με ρόδι και πράσινο τσάι
Ρόδι, ένα «χειμωνιάτικο στολίδι» στο πρόσωπό σου!Το πράσινο τσάι και ρόδι είναι γνωστά για τις πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών. Αυτός είναι ο λόγος που αυτή η μάσκα προσώπου βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος. Επίσης, εξισώνει και φωτίζει τον τόνο του δέρματος. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στην πάστα ροδιού. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας πράσινο τσάι. Στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι για να απολαύσετε τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό και αφήστε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Ξεπλύνετε και αποκτήστε ένα λαμπερό δέρμα.
3. Μάσκα προσώπου με ρόδι και μέλι
Το μέλι και το ρόδι μαζί αφήνουν ένα άψογο, υγιές και λαμπερό δέρμα. Για την προετοιμασία αυτής της μάσκας, ετοιμάστε την πάστα ροδιού και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε στο πρόσωπο και τον λαιμό. Αφήστε τη μάσκα να μείνει για 30 λεπτά ακολουθούμενη από ένα κρύο ξέβγαλμα. Ακολουθήστε τη θεραπεία 2-3 ​​φορές την εβδομάδα. Θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας θα ακτινοβολεί.
4. Μάσκα προσώπου με ρόδι και κακάο
Όταν χρησιμοποιείτε δύο συστατικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, το δέρμα σας αυτόματα γίνεται όμορφο. Προσθέστε λίγο κακάο σε σκόνη στην ​​πάστα ροδιού και ανακατέψτε καλά. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό σας. Χαλαρώστε για περίπου 20-25 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να ξεπλύνετε τη μάσκα.
5. Μάσκα προσώπου με ρόδι και γιαούρτι
Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα προσώπου για να απαλλαγείτε από το μαύρισμα αναζωογονώντας το θαμπό, κουρασμένο δέρμα. Για να κάνετε τη μάσκα, απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στην πάστα ροδιού. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό. Αφήστε τη να μείνει για περίπου 20-25 λεπτά και ξεβγάζετε με κρύο νερό.

Μαρία  Ιωάννου

Πηγή: flowmagazine.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις