ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου με θέμα τις Τουρκικές παραβιάσεις !

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις τουρκικές προσθέσεις σε ότι αφορά τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για ενδεχόμενη εκτόνωση των Τούρκων προς την Ελλάδα , λόγω  διαφωνίας Τουρκίας –ΗΠΑ.

Για αυτό ο  Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας αύριο Παρασκευή θα έχει  έκτακτη σύγκλιση του  κυβερνητικού  συμβουλίου  Άμυνας και  εξωτερικής πολιτικής, με κύριο θέμα ειδικά τις συνεχιζόμενες και προκλητικές  τουρκικές κινήσεις , δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, πηγή από την κυβέρνηση.
Για τρεις ημέρες τα τουρκικά μαχητικό αεροσκάφη «αλώνιζαν»  καθημερινά πάνω από τα νησιά στο βόρειο-ανατολικό τμήμα του Αιγαίου Πελάγους. Παρά το γεγονός ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία συνεχώς εισβάλει εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, οι κυριότερες παραβιάσεις καταγράφηκαν κυρίως πάνω νησιά ( Οινούσες και Φούρνοι).

ellinikos_stratos_o_megalyteros_klarinogampros_tis_xoras_1

« Είμαστε στην φάση   ασκήσεων μεγάλης κλίμακας για να είμαστε  έτοιμοι και ιστορικά, διότι η Τουρκία  πάντοτε όταν έχει  εσωτερικά προβλήματα  προσπαθεί να τα εξάγει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι “αυτό ..»,  δήλωσε η πηγή. !!!!

Οι  ασκήσεις διεξάγονται   στην βόρεια Ελλάδα, κοντά στην πόλη του Κιλκίς,  κοντά στα σύνορα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, από την δύναμη «Δ»..
Οι ασκήσεις αυτές σε  καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την κατάσταση των προσφύγων,  «ο στρατός δεν επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις, αυτό είναι θέμα της αστυνομίας», δήλωσε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Παίρνουμε πάντα μέτρα σε περίπτωση απειλής και  πρέπει πάντα να είμαστε  σε συνεχή ετοιμότητα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων , δεν έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στο σύνταγμα, για αυτό πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», κατέληξε η πηγή στον ρωσικό τύπο.

Η Αθήνα πιστεύει ότι τα Σκόπια μπορεί  να διεκδικήσουν το έδαφος  της Μακεδονίας , ενώ οι Σκοπιανοί αρνούνται να αλλάξουν  το όνομά της χώρας τους, καταλήγει το άρθρο. Η χώρα μας βρίσκεται στην «γωνία» από δανειστές και φίλους... ενώ οι λαθρομετανάστες αλωνίζουν, και  η Τουρκία είναι και αυτή σε «περιδίνηση» λόγω της «διαφωνίας» με τις ΗΠΑ για το Κουρδικό ζήτημα. Η Άγκυρα απειλεί να κλείσει την βάση του Ινστιρλίκ.

Δεν πρέπει να σε καμία περίπτωση να τρέφουμε αυταπάτες ότι οι Τούρκοι δεν θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την ιστάμενη κατάσταση για να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Αυτό φαίνεται ότι εκτιμούν και οι Έλληνες επιτελείς και η πολιτική ηγεσία της χώρας.

πηγή: pentapostagma.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις