Τα καλύτερα μαγαζιά για χαλαρό άραγμα στην παραλία...!


Ένα από τα πράγματα που μαθαίνουν οι τουρίστες, όταν έρχονται στη χώρα μας, πέρα από souvlaki, tzatziki, mousakas, είναι και ο καφές φραπέ (ελληνικής επινόησης, αμ πώς;), τον οποίο ο Έλληνας έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Αυτό όμως που δεν αλλάζει με τίποτα στον κόσμο, είναι να πιει το καφεδάκι του κάπου με θέα το απέραντο γαλάζιο, τις χρυσές αχτίδες του ήλιου να παιχνιδίζουν στο νερό και το θαλασσινό αεράκι να του φέρνει ένα κύμα φρεσκάδας! Αυτά είναι τα μαγαζιά των νοτίων προαστίων που είναι συνώνυμα με αυτό που μόλις περιγράψαμε.

Island C-Lounge

To Island C-Lounge είναι η επιτομή του mood διακοπών σε νησί (το λέει και το όνομά του άλλωστε!). Ένα μοναδικό μέρος, ένας προορισμός για όλη την ημέρα, με υπέροχη θέα! Ποιος τρελός δεν θέλει να παρατείνει όσο περισσότερο μπορεί τις "διακοπές" του; Είναι το μικρό αδερφάκι του διάσημου Island Bar- Restaurant στη Βάρκιζα που άνοιξε τις πύλες του από πέρσι και από τότε κατέχει σταθερή αξία στις προτιμήσεις μου, ιδαίτερα για το Κυριακάτικο brunch του. Το μείγμα των "εστέτ" νέων ανθρώπων που αγαπούν τη φύση, των στυλάτων ξένων επισκεπτών και της μοναδικής τοποθεσίας του μαγαζιού στη Αθηναική Ριβιέρα είναι αυτό που κάνει το C-Lounge, όχι απλώς άλλη μια καφετέρια... άλλα μια μεγάλη πόρτα, στην κλειδαρότρυπα της οποίας ταιριάζει το κλειδί του παραδείσου!
27ο χλμ Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα/ 2108925145

Skipper's

Η φράση "Πάμε να δούμε αν κουνιούνται οι βάρκες" βρίσκει την ενσάρκωσή της στο Skipper's, αφού η φάση είναι ακριβώς αυτή: Αέναο (και ξεδιάντρωπο) χάζεμα των αγκυροβολημένων σκαφών και ιστιοπλοικών στη μαρίνα Αλίμου, λες και τίποτα άλλο δεν έχει περισσότερη σημασία από το ρυθμικό λίκνισμα τους στη θαλάσσια πίστα! Αγαπημένο στέκι εραστών της θάλασσας (επαγγελματιών και μη), σκαφάτων και γενικώς φευγάτων! Το Skipper's μας καλωσορίζει στο ξύλινο "κατάστρωμά" του (ναι, εμείς είμαστε οι φευγάτοι!) και όταν καθόμαστε στις καρέκλες του σκηνοθέτη και απολαμβάνουμε τη μπύρα ή το ποτό μας, με θέα τη θάλασσα, ξέρουμε πως ο χρόνος έχει σταματήσει (έστω γι' αυτό το λίγο) και ρουφάμε με όλη μας τη δύναμη το παρόν με μπόλικο θαλασσινό ιώδιο και φρέσκο αεράκι!
Μαρίνα Αλίμου/ 210 9880282

Nalu

Στο Νālu όταν πηγαίνουμε, είμαστε τελείως αλλού! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το όνομά του σημαίνει κύμα στα χαβανέζικα. Έτσι όπως πάει κι έρχεται το κυματάκι, έτσι πάει κι έρχεται το μυαλουδάκι (μόνο αυτό, τίποτε άλλο δεν θα πάει) σε ταξίδια και ξεγνοιασιά. Ωστόσο, ακριβώς δίπλα στο κύμα, χαλαρώνουμε στις "παρεΐστικες γωνιές" του απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας και αγναντεύοντας το infinity blue που δεν ξεπληρώνεται με όλα τα λεφτά του κόσμου. Βέβαια, έχουμε περιμένει αρκετές φορές για τραπέζι (να τα πούμε κι αυτά) αλλά η θέα μας έχει αποζημιώσει. Για τους πάντα πεινασμένους, σαν και του λόγου μου, το μαγαζί διαθέτει και εκλεκτές γαστρονομικές δημιουργίες με fusion στοιχεία, ξεκινώντας από το πρωί με brunch και στη συνέχεια με μεσογειακές, και όχι μόνο, γεύσεις.
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι/ 210 9880990

Penarrubia Lounge

To Penarrubia είναι το πρώην Ostria που αγαπήσαμε από τα σχολικά μας χρόνια! Φέτος αποφάσισε να αλλάξει όνομα και στυλ και να γίνει ακόμη πιο lounge και ονειρικό. Όσο δύσκολη κι αν είναι η μέρα μας, η εβδομάδα μας, ο μήνας μας ολάκερος, ένας καφές ή ένα δροσερό ποτάκι με το καταπράσινο γκαζόν με τις αιώρες, τη θάλασσα και τα μοναδικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος, πιάτο μπροστά μας, είναι ικανά να κάνουν delete σε κάθε ασχήμια αυτού του μάταιου κόσμου! Ιδανικό και για τους μπόμπιρες που βρίσκουν άπλα και αγαλιάζει η παιδική καρδιά τους.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 10, Καλαμάκι/ 210 9850118

Kitchen Bar

To Kitchen Bar εδώ και δέκα χρόνια παραμένει ένα από τα hot spots της παραλιακής γιατί την ίδια στιγμή είναι μοδάτο, νεανικό αλλά και chic και σοβαρό για επαγγελματικά meetings (ιδιαίτερα στο εσωτερικό του) και ιδανικό για ρομαντικά ραντεβουδάκια. Το μενού του βέβαια είναι αυτό που αποτελεί hot spot στην καρδιά μας! Ας είμαστε ειλικρινείς. Βέβαια, εδώ που τα λέμε και η (θέα) θάλασσα ανοίγει την όρεξη! Θα δίναμε ίσα με το μισό μας βασίλειο για τα Garlic Mushrooms, μανιτάρια σωταρισμένα με σκορδάκι, φρέσκα ντομάτα, ασύρτικο κρασί και mozzarella και το Double Shnitzel Burger. Για να μη μιλήσω για όταν βρήκαμε το θησαυρό των Πειρατών, το Captain's Treasure Box, aka τη σαλάτα με γαρίδες, σολομό, μπρικ, μάνγκο και βινεγκρέτ δεντρολίβανου. Καπετάνιε τρέλανέ μας! Οι λιτοδίαιτοι μπορούν να τη βγάλουν με καφεδάκι και να χορτάσουν με θέα φυσικά. Απ' όλα έχει ο μπαξές!
Λεωφόρος Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι/ 210 9812004

Balux Cafe: Sea Side

Το Balux Sea Side παραμένει το αγαπημένο μου μαγαζί, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δεν καταλαβαίνω πως έχει μπει καλοκαιράκι αν δεν πάω να κάτσω κατάχαμα πάνω στα μαξιλάρια του γκαζόν, ή στις μαξιλάρες δίπλα στις δάδες ακριβώς στην παραλία, πίνοντας ένα παγωμένο oreo shake. Εκεί στην ηρεμία της φύσης, όπου η lounge μουσική κάνει το πιο μελωδικό ντουέτο με τον ήχο των κυμάτων, μπορώ να μείνω με τις ώρες και να ξεχάσω κάθε αρνητική σκέψη. Γιατί εκείνη τη στιγμή μόνο μία έχω στο μυαλό μου... Πως η ζωή είναι ωραία, όταν μπορείς τόσο εύκολα να απολαμβάνεις αυτή την ομορφιά!
Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα/ 210 8940566

Notos

To Notos Cafe είναι ένας παράδεισος επί της γης, το απόλυτο φάρμακο για σαλταρισμένους, νευρικούς και λοιπούς -δεν την παλεύω άλλο- τύπους. Δηλαδή εδώ που τα λέμε, για σχεδόν όλους μας. Στο Notos αδέρφια, στο Notos! Ο τεράστιος χώρος του Notos ήταν πάντα ένας ultimate προορισμός για τους ενήλικες και ένας τεράστιος παιδότοπος για τα μικρά παιδιά. Οι Βουλιώτες το προτιμούν μέχρι και σήμερα για τις καφεδοεξορμήσεις τους και αποτελεί σταθερή αξία στη Παραλιακή. Ειδικά το καλοκαίρι, χαίρεσαι να περπατήσεις μετά τον καφέ σου.
Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 12, Βούλα/ 210 8993702

Vive Mar

Το Vive Mar είναι το αγαπημένο μαγαζί των φίλων μου. Όποτε και να θέσω το ερώτημα "Πάμε παραλία για καφέ;" θα πάρω την ίδια απάντηση. Vive Mar. Δόξα και τιμή λοιπόν, στο μαγαζί που έχει γίνει το ορόσημο του καφέ το Σ/Κ και όχι μόνο. Από φαγητό και ποτό μέχρι κοκτέιλ και δεξίωση (εκεί παντρεύτηκε η καλύτερή μου φίλη περσι το καλοκαίρι, στοιχηματίζω πως ακόμη μας θυμάται το προσωπικό!), το Vive Mar είναι ένα από τα διασημότερα στέκια της Παραλιακής, που προσελκύει κόσμο μέχρι και από τις πολύ νότιες μεριές της Αττικής ή ακόμη και από τον Πειραιά.
Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα/ 210 8992453

Λασίθι

Το μαγαζί που είναι συνυφασμένο με τα ρομαντικά ραντεβουδάκια ζευγαριών που τους αρέσει η ησυχία τους. Σχεδόν όλοι μας έχουμε ζήσει ένα από τα πρώτα ραντεβού στο Λασίθι, ακριβώς δίπλα στη μικρή παραλία του Καβουρίου. Ένα μαγαζί που βρίσκεται στην ένωση των δρόμων Ηλίου και Ουρανού δεν θα μπορούσε να μην μας προσφέρει μια αστεράτη απόλαυση! Εκεί με θέα τον Αργοσαρωνικό, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνουμε τον καφέ μας ή ένα ήρεμο lunch με τη συνοδεία της θαλασσινής μελωδίας.
Ηλίου & Ουρανού, Καβούρι/ 210 8960502

Moorings

Κάνοντας τη στροφή στο Λαιμό και πηγαίνοντας προς τον Αστέρα, υπάρχει ένα κρυφό διαμάντι, μακρυά από την πολυκοσμία άλλων cafe, μέσα στη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Ένα από τα ομορφότερα bar-cafe-restaurants που έχει φέρει κοντά μας η Βουλιαγμένη, με εκπληκτική τοποθεσία και τον σεφ Ανδρέα Σχοινά (γεια στα χέρια σου για το ριζοτάκι!) να επιμελείται τα μέγιστα για να σαγηνεύσει τους ουρανίσκους μας και εμάς ολόκληρους! Η φάση είναι πολύ ΖΕΝ και ειδικά το καλοκαίρι, δεν το χορταίνεις. Εγώ ξεχνιέμαι με τις ώρες. Αν με αναζητήσει η Νικολούλη, εκεί θα με βρει.
Μαρίνα Βουλιαγμένης, Λαιμός/ 210 9670659

Εν πλω

Με την ομορφιά της Βουλιαγμένης σε πρώτο πλάνο και τη θάλασσα στο δεύτερο, το Εν Πλω είναι κεντρικό σημείο συνάντησης των Νοτίων, τόσο για φαγητό και καφέ όσο και για ποτό τις πιο βραδινές ώρες. Απλά ανέβα στο "καράβι" και ο καπετάνιος είναι εγγυημένος, θα σε πάει κρουαζιέρα στην Αθηναική ριβιέρα που η η ήρεμη τσαχπινιά της της θα σε κάνει να ξεχάσεις και το όνομά σου!
Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη/ 210 9671770

Rumors

"Το να προσπαθείς να συνθλίψεις ή να πνίξεις μια φήμη, είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσεις το κουδούνισμα ενός κουδουνιού", αλλά μάλλον όσο αλήθεια κι αν είναι αυτό, η μόνη φήμη που δεν θέλουμε να συνθίψουμε είναι το Rumors. Σταθερή προτίμηση των νοτίων χειμώνα καλοκαίρι, βρέξει χιονίσει. Ένα cafe παντός καιρού (έκφραση που φοριέται πολύ τελευταία!), γι' αυτό και είναι σύνηθες φαινόμενο να το βλέπεις γεμάτο. Το Rumors είναι ένα μαγαζί που έβαλε τη Βουλιαγμένη στο χάρτη των hot spots (καθότι αρχικά ξεχώριζε κυρίως για το Waffle House) και δεν αναμένεται να βγει γρήγορα απ' αυτόν.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη/ 210 8961200

Due Cavalieri

Ένας λόγος για να πάμε στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Μαϊάμι της Αττικής, όπως αποκαλείται, είναι το Due Cavalieri με modern-chic διακόσμηση και απεριόριστη θέα στη θάλασσα! Εκεί, ρίχνουμε άγκυρα για τα καλά και ταξιδεύουμε με τις μουσικές του επιλογές, τόσο που νομίζουμε πως και η θάλασσα κουνιέται κατά τη μελωδία! Από το πρωί για μυρωδάτο καφέ ή πρωινό τις Κυριακές του καλοκαιριού, μέχρι το βράδυ με μουσική από την Ελένη Κολοκοτρώνη αλλά και πολλά και διάφορα μουσικά events και καταστάσεις που καταλήγουν με κοκτέιλ στα χέρια μέχρι πρωίας, το Due Cavalieri έχει γίνει ο καλύτερος καβαλιέρος μας!
Μαρίνα Φλοίσβου/ 210 9857247

Moana Beach House

Κι αν είσαι τύπος free spirit και τα παραπάνω σου φαίνονται κυρίλες, καντην παραλάτο. Το Moana Beach House γίνεται για πλάκα το δεύτερο σπίτι μας και το καταγύγιό μας ενάντια σε αρνητικούρες. Εκεί αράζουμε στο πουφ, και λανσάρουμε το attitude ζαμανφού και πάνω τούρλα. Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού το Moana Beach House βαδίζει στα πιο μοδάτα μονοπάτια με τα fashion weekends όπου νέοι σχεδιαστές μόδας, αξεσουάρ, κοσμημάτων και παπουτσιών παρουσιάζουν τη δουλειά τους.
Yabanaki Beach, Ακτή Βάρκιζας

Vouliagmeni Lake

Δεν χρειάζεται να σου πούμε πολλά. Δεσπόζει εδώ και χρόνια στο Νότιο χάρτη, προσφέροντας ήσυχες και μαγικές στιγμές τόσο σε όσους θα κολυμπήσουν στα νερά, όσο και σε εκείνους που θ 'αναζητήσουν την ηρεμία στο φαγητό ή το ποτό. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται να ξέρεις, είναι πως το εστιατόριο λειτουργεί πλέον με φουλ ανανεωμένο μενού και μια καλομελετημένη λίστα κρασιών που σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις.
Λίμνη Βουλιαγμένη, 210 8962237

Kouros

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι αποτελεί το καλοκαιρινό ορόσημο της Ανάβυσσου. Γιατί όταν φέρνεις στο μυαλό σου το Kouros, τρία πράγματα σου έρχονται στο μυαλό: καφές, μπάνιο και surfing. Έτσι δεν είναι; Γιατί εκτός του ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά spot του Νοτιά, είναι παράλληλα και το «σπίτι» κάθε επίδοξου ή επαγγελματία surfer. Τι άλλο θέλουμε; Το Beach Bar, τα κορίτσια, τα ποτά, τη διασκέδαση, τις μαγικές στιγμές. Και όλα είναι εκεί.
Παραλία Αλυκών Αναβύσσου/ 22910 40804

Stavento

Είναι ίσως ο τελευταίος σταθμός πριν τις ακρογωνιαίες παραλίες της Αττικής. Το Stavento Cafe στην Παλαιά Φώκαια, είναι κάτι παραπάνω από ένα όμορφο καφέ στην πλατεία της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι ένας συνοριοφύλακας. Ο must προορισμός σου λίγο πριν την παραλία του Θυμαριού, του Αβγού ή των Λεγραινών. O καφές του είναι αξιέπαινος και αν έχεις χρόνο, μπορείς να κάτσεις να τον απολαύσεις στην πλατεία. Φέρε μόνο την όμορφη καλοκαιρινή σου διάθεση.
Ελευθερίας 11, Παλαιά Φώκαια/ 22910 41984

Napolitivo

Ένα ιταλικό εστιατόριο που μόλις άνοιξε στην Μαρίνα Φλοίσβου είναι σίγουρα μέσα στα must μαγαζιά κατά μήκος της παραλιακής. Η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα τους, οι σωστά εκπαιδευμένη ομάδα τους και η πιο ωραία τοποθεσία της μαρίνας, είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους για τους οποίους (θα θέλεις και) πρέπει να πας στο Napolitivo.
Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο

Ark

Για όσους δεν ήξεραν ότι το Ark σημαίνει κιβωτός και για όσους θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει μέσα σε αυτή την κιβωτό. έτσι λοιπόν, σε ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της αθηναϊκής ριβιέρας (ξέρεις τώρα, στα παλιά Αστέρια), δημιουργήθηκαν δυο νέοι χώροι κάτω από ένα brand. Εκείνα όμως για οποία θα το ερωτευτείς κεραυνοβόλα είναι η λιτή και απέριττη αισθητική του, η μαγευτική θέα της θάλασσας, ένα αρκετά υψηλό επίπεδο γεύσεων και φυσικά η ευφάνταστη λίστα με τα cocktails και τα σπάνια coffee blends.
Γρ. Λαμπράκη 2, Γλυφάδα 










Πηγή:  athensmagazine.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις