Σχεδιάζουν επιβολή ειδικού τέλους σε κάθε υπολογιστή-tablet !!!Έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια στο σύνολο του κλάδου της πληροφορικής στην Ελλάδα, ενός από τους πολλούς που έχουν βιώσει τις επιπτώσεις της εξαετούς ύφεσης, προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει ειδικό τέλος σε κάθε νέο υπολογιστή και tablet που πωλείται, ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική "πειρατεία".
Συγκεκριμένα, οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προανατολίζεται να επιβαρύνει με ειδικό τέλος 2% επί της αξίας κάθε υπολογιστή και με 4% κάθε tablet για τα πνευματικά δικαιώματα

Το θέμα έχει απασχολήσει έντονα το Συνδέσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Συνδέσμου χθες το βράδυ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημ. Μάρδα, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αναστάσιος Τζήκας έκανε λόγο για ένα "εντελώς παράλογο μέτρο που θα πλήξει μια δραστηριότητα πολύ περιορισμένων περιθωρίων μικτού κέρδους. Είναι σαν να φορολογήσουμε τα μηχανάκια, επειδή συχνά τα χρησιμοποιούν οι ληστές προκειμένου να κλέψουν τις τράπεζες" σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στελέχη του χώρου από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για το σχέδιο αυτό ανέφεραν πως το το αποτέλεσμα ενός τέτοιου φόρου θα είναι η μείωση του τζίρου σε αυτά τα προϊόντα και η στροφή των καταναλωτών σε αγορές εκτός ελληνικής αγοράς.

Μαρία  Ιωάννου


Πηγή: Capital.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις