Οι καλύτερες "κρυμμένες" παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με την Telegraph οι 4 είναι ελληνικές








Η βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε λίστα με τα 28 καλύτερα “κρυμμένα” παραλιακά θέρετρα της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Στούπα, η Κέα, το Βουτούμι και το Καραβοστάσι.
Ειδικότερα, για τη Στούπα, η εφημερίδα αναφέρει: “Η ορεινή και σχετικά μη προσβάσιμη περιοχή της Μάνης
θεωρείται από πολλούς Έλληνες άγρια και απομακρυσμένη. Η Στούπα βρίσκεται κάτω από τις κορυφές του Ταϋγετου. Η Στούπα διαθέτει 3 προστατευμένες ακρογυαλιές και αποτελεί ένα καταφύγιο ηρεμίας, ιδανικό για έμπνευση και εξερεύνηση στους μύθους των αρχαίων θεών και νυμφών καθώς και στα μεσαιωνικά σπίτια”.
 
Για την Κέα, γράφει: “Τώρα που Αθήνα μετακίνησε το αεροδρόμιό της μακριά από τον Πειραιά, υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για να εξερευνήσει κανείς τα νησιά. Πάρτε μια πρωινή πτήση, κάνετε τη διαδρομή μέχρι το Λαύριο με ταξί και θα έχετε το χρόνο να αναζητήσετε την υπογραφή του Βύρωνα στο ναό του Σουνίου πριν πάρετε το πλοίο για την Κέα, με συνδέσει με τις δυτικές Κυκλάδες ή τη Σύρο που αποτελεί κόμβο για τις θαλάσσιες μεταφορές στο Αιγαίο. Υπάρχει μόνο ένα αρνητικό στοιχείο στα σχέδια για island-hopping καθώς η Κέα είναι ένα σαγηνευτικό, ήρεμο μέρος, που μπορεί να μη θελήσετε να δείτε άλλα νησιά”
kea1
 
Όσον αφορά στο Βουτούμι: “Είναι αδύνατο να αποφύγετε να αποχωριστείτε τα παπούτσια σας για να νιώσετε την
αμμουδιά στα δάχτυλα των ποδιών σας, μόλις φτάσετε στους Αντίπαξους. Εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά και φιλόξενες ταβέρνες”.
9
Τέλος, για το Καραβοστάσι: “Πρέπει να θέλετε πραγματικά να φτάσετε ως εκεί. Βρίσκεται μερικά χλμ. μακριά από τον κεντρικό παράκτιο δρόμο ανάμεσα στα Σύβοτα και την Πάργα, όμως το αξίζει. Η παραλία είναι μια αμμουδιά 500 μέτρων, που οδηγεί σε καταγάλανα νερά. Εμπρός θα αντικρύσετε το νότιο τμήμα της Κέρκυρας, και δεξιά τις σπηλιές των Συβότων. Γυρίστε στα αριστερά το βλέμμα σας και δείτε τους Παξούς”.

Πηγή: http://humansofkalamata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις