Την αποστολή στρατού στην Ελλάδα..... προτείνει Αυστριακός υπουργός..!!



Ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt», υποστήριξε ότι ο στρατός της χώρας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων.

«Δεδομένου ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης δεν μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά αυτή τη στιγμή, η Αυστρία σύντομα θα ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα. Αυτό σημαίνει εντατικούς ελέγχους στη διάβαση Μπρένερ και με στρατιώτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προσέθεσε μάλιστα, ότι το να λειτουργεί η προστασία των συνόρων θα ήταν «ζωτικού ενδιαφέροντος για τη Γερμανία», δεδομένου ότι ο στρατός θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων, αλλά και στην καταγραφή (των προσφύγων), στο ανθρωπιστικό πεδίο, αλλά και στην επαναπροώθηση.

Ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ ζήτησε περαιτέρω ενεργότερη συμμετοχή για προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον. «Προτείνουμε μια πολιτικο-στρατιωτική αποστολή της ΕΕ προς υποστήριξη της FRONTEX και μάλιστα εκεί όπου είναι αναγκαίο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί να είναι στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία ή ακόμα και στη Ιταλία», συμπλήρωσε.

Πάτροκλος Τζιτζινίκας



















Πηγή:katohika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις