10 εκπληκτικά γεγονότα για τους Έλληνες και την Ελλάδα…!!!
Η ολοένα κα αυξανόμενη αρνητική ενημέρωση έχει καταστήσει τους Έλληνες ένα λαό με μειωμένη αυτοεκτίμηση ,τάσεις κατάθλιψης και νοητικής σύγχυσης. Ακόμα και οι σατυρικές εκπομπές αναμασούν διαρκώς τα αρνητικά στερεότυπα περί του Νεοέλληνα που είναι ανεύθυνος , κλέφτης , λαμόγιο , τεμπέλης, ανοργάνωτος κ.ο.κ. Αισθανόμαστε δικαίως ανόητοι για τους πολιτικούς που εκλέγουμε - παρόλο που το εκλογικό σώμα αποτελεί το 40-45% του ελληνικού πληθυσμού- αλλά εάν ρίξεις μια σύντομη ματιά στην ιστορία της πολιτικής ξένων και πιο προηγμένων χωρών θα διαπιστώσεις πως οι αναξιόπιστοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί αποτελούν ένα κοινό μοτίβο. Κι αυτό έχει να κάνει ότι οι περισσότεροι πολιτικοί στις περισσότερες χώρες δεν είναι άνθρωποι με πολιτική βούληση αλλά ανδρείκελα που εξυπηρετούν συμφέροντα.
 Ναι όπως και να το κάνουμε οι Έλληνες δεν είμαστε τέλειοι  , δε γίνεται άλλωστε , δεν είμαστε όλοι σαν το Σωκράτη και το Πλάτωνα , αλλά ούτε και οι αρχαίοι Έλληνες ήταν. Γι αυτό χλεύαζαν τους περισσότερους φιλόσοφους , έκαψαν τη πυθαγόρεια σχολή και θανάτωσαν το Σωκράτη. Δεν υπάρχει τέλειος λαός ούτε και τέλεια κοινωνία. Κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρο για όλους.
Σε αυτό το άρθρο ας δούμε ποια είναι η εικόνα της Ελλάδας στο διαδίκτυο μέσα από ένα ξένο άρθρο με τίτλο 20 εκπληκτικά γεγονότα για τους Έλληνες.
Όπως θα δείτε μέσα από το άρθρο δεν υπάρχουν μόνο λόγοι για να αισθανόμαστε υποταγμένοι , τεμπέληδες και ανόητοι όπως θέλουν να μας εντυπώσουν τα ΜΜΕ αλλά υπάρχουν και στοιχειά για τα οποία πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί και άκρως προνομιούχοι. Δυστυχώς τα στοιχεία αυτά δεν αναδεικνύονται και παραμένουν στη σκιά.

 1. Η Ελλάδα είναι η πιο ηλιόλουστη χώρα στην Ευρώπη.
 Σύμφωνα με το βιβλίο Greece: Enchantment of the world από την Ann Heinrichs η Ελλάδα έχει 250 μέρες το χρόνο λιακάδα ή 3000 ώρες λιακάδας το χρόνο το οποίο τη καθιστά ως μία από τις πλέον ηλιόλουστες στο κόσμο και τη πιο ηλιόλουστη χώρα της Ευρώπης.
 
2. Δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που να απέχει περισσότερο από 85 μίλια (137 χιλιόμετρα) από το νερό.3.  Οι Έλληνες είναι το πιο σεξουαλικά ενεργό έθνος στο κόσμο.


Σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν γίνει από την εταιρία προφυλακτικών durex , οι Έλληνες έχουν κερδίσει το τίτλο του πιο ενεργού σεξουαλικά λαού αφήνοντας πίσω τους φημισμένους ερωτικούς λαούς όπως οι Βραζιλιάνοι και οι Ιταλοί. Στη τελευταία θέση βρίσκονται οι Ιάπωνες . 

4.Τα γηροκομεία σπανίζουν στην Ελλάδα σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες του κόσμου, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ζούνε μαζί με τις οικογένειες τους μέχρι να πεθάνουν.


5. Οι Έλληνες άντρες είναι οι όγδοοι ψηλότεροι στο κόσμο.


6. Η Ελλάδα κατέχει το ρεκόρ Ολυμπιακών μεταλλίων αναλογικά με το πληθυσμό μιας χώρας.​


Η Ελλάδα είναι γνωστή ως η μητέρα των Ολυμπιακών αγώνων ωστόσο κατέχει και ένα άλλο σημαντικό ρεκόρ που πολλοί δε  γνωρίζουν. Κατά τη διάρκεια των πρώτων μοντέρνων Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα του 1896, Η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 46 ολυμπιακά μετάλλια με συνολικό πληθυσμό 2.4 εκατομμυρίων. Με άλλα λόγια η Ελλάδα κατέκτησε ένα μετάλλιο για κάθε 52.900 πολίτες , καταφέρνοντας ένα εκπληκτικό ολυμπιακό ρεκόρ κατακτώντας τα πιο πολλά μετάλλια κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το 1976 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μόντρεαλ, οι Βερμούδες πλησίασαν στο ρεκόρ κερδίζοντας ένα μετάλλιο με συνολικό πληθυσμό 53.2 χιλιάδων ωστόσο δε τα κατάφεραν για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
  
7. H Ελλάδα έχει τα περισσότερα αρχαιολογικά μουσεία στο κόσμο.


Λαμβάνοντας υπόψιν τη πλούσια ιστορία και κουλτούρα της Ελλάδας δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανένα. Το πιο γνωστό από όλα στεγάζεται στο λόφο κάτω από το Παρθενώνα , μάλιστα έχει κερδίσει πλήθος βραβείων και κατέχει και ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς τους πρώτους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του το επισκέφθηκαν 523,540 άνθρωποι από 180 διαφορετικές χώρες. κάτι τέτοιο μας δίνει 9,200 επισκέπτες την ημέρα 

8. Η δραχμή είναι το αρχαιότερο νόμισμα στην Ευρώπη καθώς χρησιμοποιούταν εδώ και 2600 χρόνια.


Για αιώνες η δραχμή ήταν ένα από τα νομίσματα του νομισματικού συστήματος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αφού αρκετές πόλεις-κράτη εξέδωσαν νομίσματα με το όνομα αυτό με πιο γνωστά το αργυρό δίδραχμο του Φείδωνα, το Αθηναϊκό τετράδραχμο και το τετράδραχμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο όρος δραχμή διαδόθηκε και εκτός του ελληνικού κόσμου. Ο μύθος που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του μεγάλου στρατηλάτη ήταν παράγοντας ο οποίος συντέλεσε ώστε να κοπούν δραχμές που να τον απεικονίζουν από τους επιγόνους του αλλά και  από άλλους ηγεμόνες πολύ μετά τον θάνατο του. Η δραχμή που για αιώνες επικράτησε να χρησιμοποιείται σε ένα τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου άρχισε να εκλείπει σταδιακά ως νόμισμα μετά τις ρωμαϊκές κατακτήσεις και την επικράτηση του δηναρίου ως νομισματικής μονάδας. Παρόλα αυτά υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα νομίσματα τα οποία έχουν ως ρίζα τη λέξη δραχμή, όπως είναι το Ντραμ της Αρμενίας, το Ντάρχαμ του Μαρόκου ή το Ντάρχαμ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


9. H Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που πέτυχε νίκη κατά των δυνάμεων του άξονα στο Β παγκόσμιο.


Ο Ελληνικός αριθμός με μικρότερος κατά αναλογία τρεις  προς έναν , κατάφερε να νικήσει το φασιστικό στρατό των Ιταλών και να τον αναγκάσει σε υποχώρηση με μόλις 77 αεροπλάνα έναντι των 463 Ιταλικών αεροσκαφών και των 163 τεθωρακισμένων. Αυτή ήταν η πρώτοι νίκη των συμμαχικών δυνάμεων έναντι του Άξονα κάτι που έκανε  τον Άγγλο πρωθυπουργό να αναφωνήσει “Formerly we said that the Greeks fight like heroes. Now we shall say that heroes fight like Greeks.”


10. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε έναν πλοηγίσιμο ποταμό εξαιτίας του ορεινού της εδάφους. Περίπου το 80% της ελληνικής επικράτειας είναι ορεινό.


Επίσης:
Κατά τη δεκαετία του 1950 , μόνο το 30% των ενήλικων μπορούσε να διαβάσει και να γράψει. Τώρα η αναλογία είναι 95%.  Έτσι καλό είναι όταν έχεις ξεχάσει που πηγαίνεις πρέπει να κοιτάς πίσω να διαπιστώσεις από που ήρθες. Μπορεί να μην έχουμε τις πρέπουσες               υποδομές αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ήμασταν για πολλές δεκαετίες βυθισμένοι στη φτώχεια , τον αναλφαβητισμό και το πόλεμο.
  Χιλιάδες πουλιά σταματούν στους υδροβιότοπους και τις λίμνες της Ελλάδας στις μεταναστεύσεις τους. Περισσότερο από 100 000 πουλιά από τη βόρεια Ευρώπη και την Ασία περνούν τους χειμώνες τους εκεί.
 Το ρητό “taking the bull by its horns” ( πιάνοντας το ταύρο από τα κέρατα) προέρχεται από τον Ελληνικό μύθο του Ηρακλή , ο οποίος προκειμένου να σώσει τη Κρήτη από έναν μαινόμενο ταύρο τον άρπαξε από τα κέρατα 
 Η ελληνική γλώσσα χρησιμοποιείται για περισσότερο από 3000 χρόνια καθιστώντας τη , την αρχαιότερη στην Ευρώπη
Περίπου 16.5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο

Μαρία  Ιωάννου

Πηγή: brainchange.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις