Από το χαρτί στη μεγάλη οθόνη..!!


Δέκα ταινίες βασισμένες σε βιβλία οι οποίες θα προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τον Σεπτέμβριο.

Όλα τα βιβλία ανεξαιρέτως – από μυθιστορήματα και βιογραφίες, μέχρι ποιητικές συλλογές και οδηγοί επιβίωσης αποτελούν αγαπημένες πηγές έμπνευσης για τους κινηματογραφιστές. Κακά τα ψέματα, δεν είναι όλες οι μεταφορές το ίδιο πετυχημένες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν δημιουργηθεί κινηματογραφικά αριστουργήματα τα οποία ξεπερνούν την επιτυχία των πρωτότυπων βιβλίων. Με την νέα κινηματογραφική σεζόν να ξεκινά τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε δέκα από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολλά υποσχόμενες μεταφορές βιβλίων που θα προβληθούν στις αίθουσες το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

 «It»
 
Οι ήρωες και τα τέρατα που φαντάστηκε ο πατέρας του σύγχρονου μυθιστορηματικού τρόμου, ο Stephen King, έχουν στοιχειώσει και προκαλέσει αγωνία σε γενιές και γενιές αναγνωστών και θεατών. Αυτόν τον Σεπτέμβριο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ο Pennywise, ο κακός κλόουν που φοβερίζει τα παιδιά μιας πόλης. Το «It» είχε γίνει τηλεοπτική σειρά το 1990, με τον Tim Curry στον ρόλο του δολοφονικού κλόουν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο King έχει εκφράσει τον ενθουσιασμό του για τη νέα μεταφορά. Η ταινία κυκλοφορεί στις 28 Σεπτεμβρίου.


«The Mountain Between Us»

Ο Idris Elba και η Kate Winslet πρωταγωνιστούν στην κινηματογραφική μεταφορά του «The Mountain Between Us» του Αμερικανού συγγραφέα Charles Martin. Ένας χειρουργός και μια δημοσιογράφος επιβιώνουν μετά από την πτώση αεροσκάφους στο οποίο επενέβαιναν, πάνω στις άγριες χιονισμένες βουνοκορφές της Γιούτα. Έχοντας τραυματιστεί και για να αντιμετωπίσουν την επιδείνωση του καιρού, οι δυο έρχονται κοντά, καθώς δίνουν μια μάχη επιβίωσης. Η ταινία κυκλοφορεί στις 19 Οκτωβρίου.


«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»

Ο Βέλγος επιθεωρητής Ηρακλής Πουαρό επιστρέφει στην πασίγνωστη ιστορία μυστηρίου της Agatha Christie, αυτή τη φορά από τον φακό του Kenneth Brannagh και με ένα υπέρλαμπρο ensemble cast το οποίο περιλαμβάνει την Michelle Pfeiffer, τον Johnny Depp, την Daisy Ridley, την Penélope Cruz, τον Willem Dafoe, τη Judy Dench και την Olivia Colman, μεταξύ άλλων. Με ένα τόσο δυνατό καστ ηθοποιών, η ταινία έχει ήδη δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις και κυκλοφορεί στις 9 Νοεμβρίου.



«The Glass Castle»
 
Το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Jeanette Walls αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού που μεγαλώνει μέσα σε μια αντισυμβατική και προβληματική οικογένεια νομάδων. Η μητέρα της οικογένειας  είναι μια εκκεντρική καλλιτέχνης, ενώ ο πατέρας ένας αλκοολικός ο οποίος προσπαθεί να εξάψει την φαντασία των παιδιών για να ξεφεύγουν από τη φτώχια και τις κακουχίες. Το βιβλίο παρέμεινε για 261 εβδομάδες στη λίστα των best seller των New York Times και έχει πουλήσει πάνω από 2,7 εκατομμύρια αντίτυπα μετά την κυκλοφορία του το 2005. Στην κινηματογραφική μεταφορά πρωταγωνιστούν η Naomi Watts, ο Woody Harrelson και η Brie Larson.


«Wonder»
 
Κεντρικός ήρωας του συγκινητικού μυθιστορήματος του R. J. Palacio είναι ένα δεκάχρονο αγοράκι το οποίο γεννήθηκε με δυσμορφία στο πρόσωπο και το οποίο πηγαίνει σε σχολείο για πρώτη φορά, μετά από χρόνια εκπαίδευσης κατ’οίκον. Εκεί θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα καθώς προσπαθεί να κάνει φίλους και να αποδεχτεί ο ίδιος τον εαυτό του. Πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής μεταφοράς του Stephen Chbosky είναι η Julia Roberts, ο Owen Wilson και ο Jacob Tremblay.




«My Cousin Rachel»
 
Η Rachel Weisz και ο Sam Claflin πρωταγωνιστούν στην κινηματογραφική μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος της Daphne du Maurier. Ένας νεαρός Άγγλος σχεδιάζει να πάρει εκδίκηση από την μυστηριώδη και όμορφη χήρα του ξαδέρφού του, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατό του. Τα πράγματα όμως γίνονται πολύπλοκα για τον ίδιο όταν υποκύπτει στη γοητεία της και αρχίζει να αναθεωρεί. Στην πρώτη μεταφορά του έργου, μόλις ένα χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου το 1951, είχαν πρωταγωνιστήσει ο Richard Burton και η Olivia de Hallivand υπό την σκηνοθεσία του Henry Koster.


«Thank You For Your Service»
 
Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών γυρνάει σπίτι από το Ιράκ, όπου έγιναν μάρτυρες ανείπωτης βίας και παραλογισμού. Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα ως πολίτες, βασανίζονται από τις εμπειρίες στους στα πεδία των μαχών. Το βιογραφικό βιβλίο του David Finkel εστιάζει αρκετά στις επιπτώσεις της διαταραχής μετατραυματικού στρες, την οποία αντιμετώπισαν πολλοί στρατιώτες μετά τον πόλεμο στο Ιράκ. Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Jason Hall πρωταγωνιστούν οι Miles Teller, Haley Bennett, Beulah Koale, Amy Schumer και Scott Haze. Η ταινία κυκλοφορεί αυτόν τον χειμώνα.


«Annihilation»
 
H Natalie Portman, η Jennifer Jason Leigh και η Tessa Thompson πρωταγωνιστούν στην περιπέτεια φαντασίας που σκηνοθέτησε ο Alex Garland. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Jeff Vandermeer και αφηγείται την ιστορία μιας βιολόγου, η οποία αναζητά τον χαμένο σύζυγό της σε πιο περιοχή όπου έγινε περιβαλλοντολογική καταστροφή. Στην αναζήτησή της στο άγνωστο τη συντροφεύουν μια ανθρωπολόγος, μια ψυχολόγος και μια τοπογράφος.




«The Yellow Birds»
 
Δυο νεαροί στρατιώτες, τους οποίους υποδύονται ο Alden Ehrenreich και ο Tye Sheridan, βρίσκονται υπό τις διαταγές ενός μπαρουτοκαπνισμένου, αλλά και προβληματισμένου λοχία κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ. Καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν από τη φρίκη του πολέμου, ο ένας στρατιώτης βασανίζεται από την υπόσχεση που έδωσε στην μητέρα του συμπολεμιστή του. Η ταινία του Alexandre Moors, στην οποία συμπρωταγωνιστούν η Jennifer Aniston, ο Jack Huston και η Toni Collette, είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα, ποιητή και βετεράνου του πολέμου στο Ιράκ, Kevin Powers.


 
 
«Let It Snow»
Το «Let It Snow» είναι μια ανθολογία τριών αλληλένδετων ιστοριών που διαδραματίζονται την εποχή των Χριστουγέννων. Πρωταγωνιστές των ρομαντικών ιστοριών που έγραψαν η Maureen Johnson, ο John Green και η Lauren Myracle είναι τρεις έφηβοι οι οποίοι βιώνουν μια χιονοθύελλα στην πόλη τους. Η Universal απέκτησε τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς το 2014 και προσέλαβε τον ανερχόμενο Άγγλο σκηνοθέτη Luke Snellin. Για την ώρα ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την παραγωγή της ταινίας, η οποία όμως αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της αυτόν τον χειμώνα.




Μαρία Ιωάννου





Πηγή: clickatlife.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις