Βρέθηκε η Ιερά Τράπεζα του Μυστικού Δείπνου…?

Βρέθηκε η Ιερά Τράπεζα του Μυστικού Δείπνου…? <span class=postdate>07/12/2015</span>

Σύμφωνα με πληροφορίες της Τουρκικής εφημερίδας Aksam , ύστερα από περίπου 800 χρόνια , ανακαλύφθηκε η Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στο Βόσπορο ! Για την ακριβή τοποθεσία υπήρξαν κατά το παρελθόν διάφορες εικασίες από Ιστορικούς μελετητές και Βυζαντινολόγους , όπως ο Michael Angold , και ο Paul Magdalino , που οδήγησαν τελικά τις Τουρκικές ανασκαφικές προσπάθειες , στην ανεύρεση της Μονής που είχε οικοδομηθεί από τον αυτοκράτορα Μανουήλ Κομνηνό .

Οι ανασκαφές συνεχίζονται , ωστόσο λέγεται ότι στον ευρύτερο χώρο της Μονής , είναι κρυμμένα πολλά αντικείμενα και ιερά κειμήλια , μεταξύ των οποίων και η Ιερά Τράπεζα που τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού με τους δώδεκα Αποστόλους.



Σε βάθος τεσσάρων μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους , στο τέλος ενός τούνελ μήκους 300 μέτρων , βρίσκεται η Μονή στην οποία είχε εξοριστεί ο Πατριάρχης Φώτιος , γνωστός για τη στάση του απέναντι στον Παπισμό !
Ιστορικές εξελίξεις , που στη γείτονα χώρα τείνουν να λάβουν εσχατολογικές ερμηνείες για την πορεία και συνέχεια του Τουρκικού κράτους , βάση των παραδόσεων και των προφητειών που συνοδεύουν την ανακάλυψη αυτή και όχι μόνο…!

Αλέξανδρος Δαΐδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις