Ασύρματη επιτήρηση των νερών του Αράχθου

Ασύρματη επιτήρηση των νερών του Αράχθου <span class=postdate>16/11/2015</span>

Το Ασύρματο Σύστημα Επιτήρησης της ποιότητας των υδάτων στους ποταμούς Άραχθο και Vjose (Αλβανία) , ένα σημαντικό έργο που συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος , παρουσιάστηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων .
Πρόκειται για μια εύχρηστη τηλεμετρική εφαρμογή στο περιβάλλον, που υλοποιείται στα πλαίσια διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδας – Αλβανίας από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου , σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αυλώνας . Στα πλαίσια του εν λόγω έργου εκτός των άλλων αναπτύσσεται ένας αριθμός σταθμών δειγματοληψίας-επιτόπιας μέτρησης της ποιότητας των υδάτων στον Άραχθο εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων .

Το σύστημα βασίζεται σε εφαρμογές του παγκόσμιου ιστού (web servers σε μικροελεγκτές) που χρησιμοποιούν αισθητήρες φυσικοχημικών παραμέτρων . Οι μετρήσεις αναμεταδίδονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ασύρματους WiFi αναμεταδότες, τοποθετημένους σε κατάλληλα σημεία , για ανάλυση και δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο . Ο εξοπλισμός των σταθμών δειγματοληψίας και των αναμεταδοτών είναι αναρτημένος σε ελαφρύ τύπου δικτυωτό πυλώνα ύψους περίπου 5 μέτρων .

Μαρία Ιωάννου



Πηγή:epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις