Το ελληνικό ελαιόλαδο κάνει και πάλι το θαύμα του

Μια νέα, ευεργετική ιδιότητα του ελληνικού ελαιολάδου, που αφορά στη θωράκιση της καρδιάς, έφερε στο φως η κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, που χρηματοδότησαν η εταιρεία Gaea και το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη, το ελληνικό ποιοτικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με πλούσια περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη, αποτελεί «ασπίδα» για το καρδιαγγειακό σύστημα και υπερέχει έναντι ελαιολάδων άλλων χωρών με τα οποία συγκρίθηκε στην έρευνα.
Η ουσία ελαιοκανθάλη «προδίδεται» από την πιπεράτη αίσθηση που αφήνει το λάδι στον λαιμό και αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου. Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητά της είχε διαπιστωθεί σε εργαστηριακό επίπεδο ήδη από το 2005.
Οι διαπιστώσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν στην πρώτη κλινική έρευνα που έγινε για τον σκοπό αυτόν στο Πανεπιστήμιο Davis των ΗΠΑ και στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι λειτουργεί σαν φάρμακο, καθώς αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων με αποτέλεσμα να θωρακίζει την καρδιά και να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος και εγκεφαλικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις