Ελληνική υποψηφιότητα για τα World Technology Awards στη Νέα Υόρκη

Φωτογραφία του χρήστη GoodNewsGR.

Σε φιναλίστ για τα βραβεία World Technology Awards 2015 αναδείχθηκε η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Bristol Δήμητρα Συμεωνίδου στην κατηγορία Communications and Technology. Τα βραβεία θα δοθούν στα πλαίσια του World Technology Summit 2015, που θα λάβει χώρα στις 19-20 Νοεμβρίου στο κτίριο Time and Life στη Νέα Υόρκη.

Τα βραβεία διοργανώνονται από το World Technology Network (WTN), μια διεθνή κοινότητα που απαρτίζεται από τα πλέον καινοτόμα άτομα και οργανισμούς/επιχειρήσεις. Στα μέλη του συγκαταλέγονται πάνω από 1000 επιστήμονες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί και πάνω από 200 επιχειρήσεις και οργανισμοί από 60 χώρες του κόσμου.

Τα βραβεία δίνονται ως αναγνώριση του έργου του εκάστοτε υποψηφίου και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, από τις τέχνες και τον πολιτισμό, μέχρι τη βιοτεχνολογία και την επιστήμη του διαστήματος, ενώ απονέμονται σε συνεργασία με οργανισμούς όπως το CNN, το Time, το The Economist, το Fortune, το Science και το The Technology Review. Επιπλέον, τόσο στους νικητές αλλά τόσο και στους φιναλίστ δίνεται η ιδιότητα μέλους στο WTN.

Η Δρ Δήμητρα Συμεωνίδου είναι καθηγήτρια Δικτύων Υψηλών Επιδόσεων στο Πανεπιστήμιο του Bristol στην Αγγλία. Απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, συνέχισε για τη διδακτορική της έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Essex. Το ερευνητικό της έργο καλύπτει μεταξύ άλλων τα Δίκτυα Οπτικών Επικοινωνιών και τα Οπτικά και Ασύρματα Δίκτυα, ενώ περιλαμβάνει πάνω από 350 δημοσιεύσεις, πολλές από τις οποίες έχουν βραβευτεί ως best paper, καθώς και 11 πατέντες και standards.

Επίσημο site του διαγωνισμού http://www.wtn.net/summit…/world-technology-awards-finalists

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις