Σχεδιάζοντας την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά...Το ΤΑΠ ψάχνει designers και καλλιτέχνες
Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την λειτουργία πωλητηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας αναζητά σχέδια που θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ειδών που θα μπορούν να αγοράσουν οι επισκέπτες από τα πωλητήρια των αρχαιολογικών χώρων.

Για το σκοπό αυτό το ΤΑΠ προκηρύσσει διαγωνισμό με σκοπό να αναδειχθούν συνεργάτες σχεδιαστές, δημιουργοί, καλλιτέχνες εφαρμοσμένων τεχνών και δημιουργικά γραφεία που θα εκπονήσουν και θα υποβάλουν σχέδια που θα αποτελέσουν το δημιουργικό για την μαζική παραγωγή πολιτιστικών προϊόντων/ εφαρμογών (αναμνηστικά και είδη δώρων, art gifts - souvenirs) εμπνευσμένων από θεματικές ενότητες εκθεμάτων των Μουσείων ή των ίδιων των Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Ελλάδος.

Ειδικότητες που αφορά ο διαγωνισμός και θα μπορούσαν να συμμετάσχουν είναι : ● γραφίστες ● εικονογράφοι ● εικαστικοί καλλιτέχνες ● βιομηχανικοί σχεδιαστές ● αρχιτέκτονες ● διακοσμητές ● άλλες συναφείς ειδικότητες ● εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν ως εταίροι ή συνεργαζόμενοι με οιαδήποτε σχέση απασχόλησης οι ανωτέρω ● δημιουργικές ομάδες που συμμετέχουν οι ανωτέρω, με έναν ορισθέντα εκπρόσωπο, ο οποίος και θα υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η δημιουργία θεματικών σχεδίων για κατηγορίες δημιουργικών εφαρμογών σε σειρά πολιτιστικών προϊόντων (συλλογές) προς πώληση από τα πωλητήρια του ΤΑΠ.

Ειδικότερα, κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να προβεί στο σχεδιασμό και στην δημιουργία 3 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΧΕΔΙΩΝ, επιλέγοντας ΕΝΑ θέμα από κάθε μία από τρεις θεματικές ενότητες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις