Οι 5 καλύτεροι προορισμοί γιόγκα στον κόσμο, είναι στην ελλάδα
Οι 5 καλύτεροι προορισμοί γιόγκα στον κόσμο, είναι στην ελλάδαΟι 5 καλύτεροι προορισμοί γιόγκα στον κόσμο, είναι στην ελλάδα

Η γιόγκα τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Φταίει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η απομάκρυνση μας από την πνευματικότητα, ότι και αν είναι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη για ένωση του πνεύματος και του σώματος, για ηρεμία, χαλάρωση και ενδοσκόπηση.

Πολλοί είναι αυτοί που τις λίγες μέρες των διακοπών τους θέλουν να τις συνδυάσουν με την γιόγκα. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται, σύμφωνα με αφιέρωμα του CNN, στα καλύτερα μέρη του κόσμου για γιόγκα.
Ας δούμε λοιπόν μαζί, το νησί της γιόγκας και μερικούς ακόμα προορισμούς.


Αργυρονήσι ή αλλιώς Silver island - το νησί της Γιόγκα
Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό ιδιόκτητο νησί 59 στρεμμάτων που βρίσκεται βόρεια της Εύβοιας. Η ονομασία του προέρχεται από το ασημένιο χρώμα των ελαιόδεντρων που αφθονούν στο τοπίο, ενώ οι Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, έδωσαν το δικό τους όνομα στο εκκλησάκι που, μαζί με ένα φάρο κι ένα μικρό σύμπλεγμα άσπρων σπιτιών είναι τα μοναδικά οικήματα του νησιού.Ανήκει εδώ και πάνω από 60 χρόνια στην οικογένεια Κρίστι -μετανάστες με ελληνικές ρίζες στη Νότιο Αφρική- κι έχει γνωρίσει χρυσές εποχές στο μακρινό παρελθόν, ως προορισμός του διεθνούς τζετ σετ, μεταξύ άλλων και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.Εκτός από τις δύο συνεδρίες της γιόγκα, η μέρα κυλά με ξεκούραση στις αιώρες, διάβασμα, βόλτες στη φύση,παιχνίδι με τις φώκιες, κολύμπι και καγιάκ.

Δεν πρόκειται για την μυστηριώδη νήσο, αλλά για ένα νησί με μυστικιστική διάθεση.
Το νησί δεν είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος και η ενέργεια που εξασφαλίζεται από φωτοβολταϊκά πάνελ και γεννήτριες επαρκεί μόνο για τα στοιχειώδη. Στην Αργυρόνησο δεν έχει ίντερνετ και έτσι αν κάποιος θέλει να καταγράψει κάτω πρέπει να καταφύγει σε κλασικές μεθόδους.

Η ζωή ακολουθεί το ηλιακό «μοτίβο», ενώ οι έως 10 επισκέπτες που συμμετέχουν στα προγράμματα δειπνούν σε ένα τραπέζι μοναστηριακού στιλ με εδέσματα βασισμένα σε προϊόντα που παράγονται στο νησί.Η πρόσβαση γίνεται με πλωτό μέσο, από τους Ωρεούς της Εύβοιας. Η περίοδος λειτουργίας είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Όσοι σκοπεύουν να το επισκεφθούν τον Αύγουστο, ας έχουν υπόψη τους ότι τα δωμάτια βασίζονται στο φυσικό αερισμό για την ψύξη τους.

Itha 108 - Ιθάκη

Στην Ιθάκη υπάρχει ένα πανέμορφο resortτο Itha 108. Σε ένα ειδυλλιακό σημείο με πανέμορφα και πλήρως εναρμονισμένα με τη φύση δωμάτια και καμπάνες, μπορούν οι λάτρεις της γιόγκα να συνδυάσουν μαθήματα μαζί με χαλάρωση και διακοπές.

Yoga Rocks - Κρήτη

Στην νότια πλευρά της Κρήτης είναι η Τριόπετρα - Yoga Rocks, το όνομα της το έχει πάρει από τους τρείς βράχους που βρίσκονται στην θάλασσα. Πρόκειται για ένα μαγικό μέρος σε ένα υπέροχο νησί. Αυθεντική ατμόσφαιρα, ζεστός ήλιος, παρθένα φύση, καταπληκτική κουζίνα και οι γιόγκα διακοπές σας μόλις ξεκίνησαν.

Atsitsa Bay - Σκύρος

Στην καταπράσινη Σκύρο μέσα σε ένα πευκοδάσος, βρίσκεται το Atsitsa Bay. Σε σπιτάκια φτιαγμένα από Bamboo οι επισκέπτες μπορούν να διαλογιστούν, να γυμναστούν, να κάνουν διακοπές, μα πάνω απ’ όλα να νιώσουν πιο κοντά στην φύση και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Aegialis Hotel & Spa - Αμοργός

Κάθε χρόνο και κατά την διάρκεια όλου του χρόνου το Aegialis Hotel & Spa στην Αμοργό, οργανώνει μαθήματα και θεραπείες γιόγκα καλώντας δασκάλους από όλον τον κόσμο. Με θέα το απόλυτο μπλε και την αυθεντικότητα ενός πανέμορφου ελληνικού νησιού, σίγουρα οι αισθήσεις σου ξυπνάνε και όλο το σώμα σου πάλλεται σε πιο εναρμονισμένους ρυθμους.

Διαλέξτε τον δικό σας δρόμο και ακολουθήστε τον !

Μάνθα Τσικουδή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις